Eetoplossingen Onderzoek Voorlichting Advies
 

 Eetoplossingen

EOVA is gespecialiseerd in de behandeling van eetstoornissen en overgewicht. Eetstoornissen zijn vaak hardnekkige problemen en kunnen zich op veel verschillende manieren manifesteren (link).

Eetstoornissen lijken vooral te gaan om een verstoorde en obsessieve manier waarop iemand omgaat met eten, gewicht en het eigen lichaam. Meestal is er bij een eetstoornis echter meer aan de hand; een gebrek aan zelfvertrouwen en eigenwaarde, een sterk gevoel van ineffectiviteit en de angst het nooit goed genoeg te doen liggen vaak ten grondslag aan een eetstoornis.
Een negatief zelfbeeld gaat vaak hand in hand met een vertekend lichaamsbeeld. Onzekerheid, afhankelijkheid, perfectionisme, angst, schaamte en schuldgevoelens kunnen ertoe leiden, dat het leven van iemand met een eetstoornis een strijd wordt om te overleven. Eten, hongeren, braken, laxeren, sporten lijken dé manier te zijn geworden om controle te houden over het eigen leven. Genezen van een eetstoornis betekent controle terug krijgen, eigenwaarde opbouwen en vorm geven aan het eigen leven.
EOVA biedt ondersteuning in dit proces, waarbij de diverse aspecten van de eetstoornis onder de loep worden genomen. In het bijzonder is er aandacht voor de volgende elementen:

  • Ervaringskennis
  • Eetoplossingen
  • Eigen-effectiviteit

 
Nieuws Contact gegevens Links
(c) 2023 EOVA.